Piilotyöpaikan hakuprosessi

Työnhaku ei ole helppoa. Joudut toimimaan epämukavuusalueellasi tämän tästä. On turhauttavaa, jos tuloksia ei ala syntyä ponnisteluista huolimatta. Tässä sinua auttaa se, että tiedostat työnhaun olevan työtä jo sellaisenaan. Tulos riippuu täysin satsauksista, joita olet valmis tekemään tavoitteesi eteen. Tämä vaatii tunti- ja viikkokaupalla määrätietoista tekemistä – vedät työnhakuprojektiasi konkreettisesti. Kasvat henkisesti aina, kun ylität jonkin haasteen. Työhakuosaamisesi kehittyy ja samalla opit monia muitakin taitoja.

Piilotyöpaikkojen hakuun liittyy useita eri vaiheita. Työnhaku kokonaisuudessaan kannattaa projektoida. Projekti alkaa tavoitteen ja resurssien määrittelystä. Tee tämä ennen kuin lähdet hakemaan työpaikkoja. Sinun on tunnistettava tarkalleen oma osaamisesi, osattava markkinoida ja myydä sitä oikeille kohderyhmille (piilotyöpaikkojen rekrytoinnista päättävät henkilöt) ja koordinoitava projektiasi ammattimaisesti.

Sinun kannattaa siis aika ajoin tarkistaa, että teet oikeita asioita oikein. Markkinoit omaa osaamistasi potentiaalisille ostajille – onko markkinointiviestintäsi houkuttelevaa? Onko tuotteesi sellainen, että sille on kysyntää? Tiedätkö, missä ”asiakkaasi” ovat tai mistä heitä syntyy lisää? Millä saisit herätettyä heidän huomionsa ja vakuutettua tuotteesi lisäarvosta?

Piilotyöpaikkojen haku vaatii aktiivisia toimenpiteitä eri rintamilla ja osaamistasi esille tuovaa verkkopresenssiä. Reaktiivinen toiminta ei välttämättä tuo tulosta. Toimi proaktiivisesti, eli suunnittele kaikki ne toimenpiteet, joihin voit itse vaikuttaa: tiedonhaku, yhteydenotot ja löydettävissä oleminen verkossa.

Tietoa kirjoittajasta

Uramentori

Piilotyöpaikkojen erityisasiantuntija.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s